Përfitimet kryesore të një liste postare elektronike
Lista postare elektronike ofron avantazhe të shumta. Së pari, ti zotëron të dhënat e klientëve. Kjo do të thotë se nuk varet nga platformat sociale. Rregullat e tyre mund të ndryshojnë në çdo kohë. Së dyti, komunikimi me email është personal. Ti mund të ndërtosh marrëdhënie afatgjata. Kjo e rrit besnikërinë e klientëve. Së treti, marketingu me email ka kosto të ulët. Në të njëjtën kohë, ai ka një kthim të lartë të investimit. Kjo e bën atë një zgjidhje perfekte. Sidomos për bizneset e vogla. Përmes saj, ti mund të dërgosh oferta speciale dhe njoftime.
Si të ndërtosh një listë postare elektronike
Ndërtimi i një liste postare elektronike kërkon kohë dhe përpjekje. Por, rezultatet ia vlejnë. Fillimisht, duhet të zgjedhësh një ofrues shërbimi email-i. Për shembull, Mailchimp ose ConvertKit. Më pas, duhet Bleni Lista e Numrave të Telefonit të krijosh një formë regjistrimi. Vendose këtë formë në faqen tënde të internetit. Përdor ofeërta tunduese, si një e-book falas ose një zbritje. Kjo motivon vizitorët të lënë adresën e tyre. Të dhënat e mbledhura duhen ruajtur në mënyrë të sigurtë. Është e rëndësishme të ndjekësh rregullat e privatësisë.
Krijimi i magnetit të plumbave (Lead Magnet)
Një magnet plumbi është një vlerë e shtuar. Ajo ofrohet falas. Kjo bëhet në këmbim të adresës email-i. Një magnet i mirë plumbi duhet të zgjidhë një problem. Për shembull, një udhëzues i shkurtër ose një listë kontrolli. Ai duhet të lidhet me temën e biznesit tënd. Kështu, ti tërheq njerëz të interesuar. Njerëzit do të jenë më të prirur të regjistrohen. Për shkak të kësaj, lista jote do të rritet më shpejt.

Segmentimi i listës suaj
Pasi të kesh një listë, duhet ta segmentosh. Segmentimi do të thotë t'i ndash njerëzit në grupe. Kjo bëhet sipas interesave ose sjelljes. Për shembull, një grup për klientët e rinj. Një tjetër për klientët që kanë blerë më parë. Segmentimi bën që mesazhet të jenë më personale. Kjo rrit normat e hapjes. Gjithashtu, rrit shanset për shitje.
Mënyra të ndryshme për të rritur listën
Ka shumë mënyra për të rritur listën tuaj. Përdor mediat sociale për të promovuar formën e regjistrimit. Gjithashtu, bëj gara me shpërblime. Kërko klientëve të regjistrohen pas një blerjeje. Këto metoda janë efektive. Ato do të sjellin më shumë njerëz në listën tënde.