Shembuj të aktiviteteve të reklamimit SEM përfshijnë:

Explore discuss data innovations to drive business efficiency forward.
Post Reply
tanjimajha12

Shembuj të aktiviteteve të reklamimit SEM përfshijnë:

Post by tanjimajha12 »

Marketingu i motorëve të kërkimit
Marketingu i motorëve të kërkimit (SEM) i referohet përpjekjeve të paguara të marketingut. Megjithëse SEM nuk përfshihet gjithmonë në një strategji SEO, mund t'ju ndihmojë të arrini audiencë të re dhe shumë të synuar përmes mjeteve të paguara.

Në vitin 2023, 40% e të Të dhënat e Telegramit ardhurave nga reklamat në internet në Shtetet e Bashkuara u krijuan përmes reklamave të kërkimit, sipas Statista. Kjo tregon investimin e bizneseve në SEM si një mënyrë për të tërhequr klientë të rinj.

Ju gjithashtu mund të bëni SEO dhe SEM tuaj të punojnë së bashku për të përdorur taktika organike dhe të paguara për të përmirësuar dukshmërinë në internet.

Për të siguruar që aktivitetet tuaja SEM të jenë efektive, ju duhet të hulumtoni fjalë kyçe (shikoni vëllimin dhe konkurrencën), të identifikoni dhe krijoni përmbajtje për audiencën tuaj të synuar dhe të krijoni faqe ulje të optimizuara që përputhen me përmbajtjen e reklamave tuaja.

Kërkimi me pagesë ( marketing PPC )
Shfaqni reklama (reklama banerash, reklama të rimarketing ose rishënjestrim, reklama të përgjegjshme)
Reklamat e kërkimit lokal
Reklamat e blerjeve
Video reklama
Reklamat vendase
Reklamat programatike
Marketingu i filialeve
Këshilla kryesore: Shikoni blogun tonë për të zbuluar se si të balanconi rezultatet organike me reklamat me pagesë për të përfituar sa më shumë nga përmbajtja juaj.

Çfarë ndikimi ka AI në kërkim dhe SEO?
Përparimet në AI kanë bërë të mundur që motorët e kërkimit të krijojnë algoritme më të avancuara. Kjo do të thotë që kërkimi dhe SEO po ndryshojnë.

Ndërsa Google dikur mbështetej në përputhjen e fjalëve kyçe, ai ka evoluar për t'u fokusuar në të kuptuarit e qëllimit, sjelljes dhe kontekstit të klientit - i njohur si kërkimi semantik.

Me lançimin e algoritmit të tij të inteligjencës artificiale RankBrain në vitin 2015, Google filloi të kuptonte se si fjalët lidhen me konceptet për kërkim. Katër vjet më vonë u lançua BERT, një sistem AI në gjuhë natyrale që kupton sesi kombinimet e fjalëve shprehin kuptime dhe qëllime të ndryshme. Kjo u pasua nga MUM e cila është e aftë të kuptojë dhe gjenerojë gjuhën.

Më pas erdhi Përvoja Gjenerative e Kërkimit të Google , e cila është një ndryshim vizual kyç për SERP-të. Kjo përdor AI për të gjeneruar rezultate të detajuara kërkimi që u japin përdoruesve informacionin e saktë që ata po kërkojnë - p.sh. fragmente të paraqitura në steroid!

Ky shembull është nga Toka e Motorit të Kërkimit.
Post Reply