İçerik pazarlaması ne anlama gelir?

Explore discuss data innovations to drive business efficiency forward.
Post Reply
mdarafathossain

İçerik pazarlaması ne anlama gelir?

Post by mdarafathossain »

Öte yandan rekabetin içerik stratejisini nasıl oluşturduğunu da anlayabilirsiniz. Buna, yayınlanan içeriğin sıklığı ve türü ile tercih edilen sosyal kanallar gibi faktörlerin analiz edilmesi de dahildir . SEMrush'un Sosyal Medya Takipçisi, gönderilerinizin ve rakiplerinizin gönderilerinin performansını analiz etmenize olanak tanır .

Elde ettiğiniz sonuçları rakiplerinizin sonuçlarıyla karşılaştırmak, her zaman nerede olduğunuzu bilmenize çok yardımcı olacaktır.

İçerik pazarlaması: SEMrush ile rakiplerin sosyal stratejisinin analizi
Adım 2. Hedeflerinizi tanımlayın
İçerik pazarlama stratejiniz, elde etmek istediğiniz belirli sonuçlara odaklanmalıdır. Bu sonuçlara ulaşmak için çok net hedefler belirlemek ve tanımlamak gerekir . Belirli ürünlerin satışını artırmak, marka bilinirliğini artırmak veya daha fazla potansiyel müşteri elde etmek mi istiyorsunuz?

Hedeflerinizi tanımladıktan sonra KPI'ları veya оновлений список номерів телефонів у всьому світі за рік temel performans göstergelerini de tanımlamanız gerekecektir . Örneğin, hedefiniz daha fazla potansiyel müşteri oluşturmaksa, her ay bülteninize kaydolan yeni kişilerin sayısını ölçebilirsiniz.

İçerik stratejiniz için AKILLI hedefler belirleyin
Hedefleri ve KPI'ları tanımlarken her zaman SMART yöntemini kullanın ; buna göre belirlediğiniz hedeflerin spesifik, ölçülebilir, ilgili, ulaşılabilir ve zamana dayalı (Belirli, Ölçülebilir, Üzerinde Anlaşılan, Gerçekçi ve Zamana Dayalı) olması gerekir .

Bir hedef ölçülebilir değilse, ilerleme kaydedip kaydetmediğinizi ve stratejinizin işe yarayıp yaramadığını anlamanıza izin vermez.

“Okuyucularımın bu içeriği sevmesini istiyorum” spesifik bir hedef değil çünkü ölçülebilen bir şey değil ve ulaşılacak bir sonuç yok.

3. Adım. Hedefinizi belirleyin
İçerik pazarlamasıyla hedeflerinize ulaşmak için, hedeflemek istediğiniz her hedef kitle türü için özel içerik oluşturmalısınız . Sektör ne olursa olsun, ulaşmanız gereken farklı hedef kitleler olacaktır ve bunların her biri, yayınladıklarınızdan farklı şekilde etkilenecektir.
Post Reply